Op locatie

Inspiratiesessie op de club

Topsport betekent maximaal willen presteren: doelen stellen, plannen, trainen, letten op je voeding. Je wilt beter, sneller en fitter zijn dan de rest. Hoe doe je dat op een gezonde en fijne manier? Sporters willen hun grenzen verleggen, maar gaan daar ook wel eens overheen… Grote aantallen sporters lopen daarin vast: 20% van de vrouwelijke sporters en 8% van de mannelijke sporters worstelt met een eetprobleem volgens onderzoek. Hoe ervaart een sporter dat nu werkelijk en, belangrijker nog, hoe kom je dat weer te boven? Onze ambassadeurs nemen je mee in hun ervaringsverhaal en delen hun ervaringen en adviezen. Is jouw ploeg of club op zoek naar tools en handvatten die je in kunt zetten om eetproblematiek te voorkómen? Dan is een inspiratie-sessie écht iets voor jullie!

De juiste aanpak van eetproblematiek heeft binnen de sport nog te weinig bekendheid, waardoor sporters te vaak in de problemen komen. Dit betekent dat er veel winst te behalen is. Gelukkig hoeft dit niet ingewikkeld te zijn. Bewustwording van risicofactoren en een open gesprek over de keerzijde van (top)sport zijn belangrijke eerste stappen. Laat je inspireren door de ambassadeurs en trainers van (W)EET WAT JE DOET.

DE SESSIE

De sessie wordt begeleid door ambassadeur(s) en/of trainer(s) van het (W)EET-team. Ambassadeurs zijn ervaringsdeskundige sporters of oud-sporters die bereid zijn om hun ervaring met eetproblemen en gezond presteren met jullie te delen. We staan ook uitgebreid stil bij jullie situatie, en de specifieke aandachtspunten binnen jullie sport. Welke risicofactoren zijn er bekend en herkennen jullie? Welke beschermende factoren zijn er? Hoe kunnen jullie deze kennis nu gaan benutten en inzetten?

De trainers

Onze trainers zijn afkomstig uit de sport en deskundig op het gebied van eetproblematiek. Ze kennen de achterliggende psychologische mechanismen en weten als geen ander hoe het werkt. Ze kunnen sporters een spiegel voorhouden en trainers/coaches of ouders leren hoe zij hun sporters hierin kunnen begeleiden. Onze ervaringsdeskundige ambassadeurs zijn aanwezig bij een inspiratie-sessie om hun ervaring met eetproblemen en hun tips en tricks met jullie te delen.

PRAKTISCH

  • Duur: 1,5-2 uur
  • Aantal deelnemers: in overleg
  • Locatie: in company (bijv. een lokaal, een vergaderruimte, een afgesloten ruimte in de kantine, etc.)
  • Benodigdheden: ruimte met stoelen + beamer / tv-scherm
  • Prijs: tussen €500,- en €850,- (afhankelijk van het aantal deelnemers en benodigd aantal (W)EET-teamleden)

AANVRAGEN

Wil je deze inspiratiesessie boeken? Of wil je vrijblijvend meer informatie over de inspiratiesessie? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

Aanvragen Inspiratie-sessie

Ik wil graag contact over het volgende:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.