Online

Training voor sporters, coaches en staf uit de paardensport

Wil jij meer leren over eetproblematiek in de paardensport en hoe je dit tijdig kan signaleren? Wil je weten hoe je eetproblemen bespreekbaarder kan maken met andere paardensporters, lesklanten of op jouw stal of vereniging?

In deze online introductie leer jij over eetstoornissen en verstoord eetgedrag en hoe deze zich manifesteren in de paardensport. Wat maakt paardensport zo risicovol en welke paardensporters zijn kwetsbaar om eetproblematiek te ontwikkelen? We leren je eetproblematiek signaleren, voordat het écht misgaat. En wat je moet doen en laten wanneer iemand te ver is afgegleden. Samen met andere paardensporters, trainers en andere mensen die affiniteit hebben met de paardensport maak je kennis met de (W)eet wat je doet methodiek en laten we zien waar passende hulp kan worden gevonden. Vroege signalering en gespecialiseerde zorg vergroot de kans op herstel! Deze kennis en kunde is hard nodig binnen de paardensport.

DE TRAINING

De training bestaat uit een online workshop van twee uur via zoom. De zoomlink wordt in de week vóór de workshop naar je toegezonden. De workshop is toegankelijk voor paardensporters, trainers en andere mensen die affiniteit hebben met de paardensport. In de workshop komt het volgende aan bod:

  • Wat is eetproblematiek/verstoord eetgedrag?
  • Prevalentie en ernst van eetproblematiek in de paardensport
  • Risicofactoren voor het ontwikkelen van verstoord eetgedrag (in de paardensport)
  • Het signaleren van disbalans en eetproblemen
  • Eigen ervaringen en ervaringen van anderen rondom eetproblemen
  • Het gesprek aangaan over je vermoedens
  • Wanneer en naar wie verwijs je extern door?
  • Wat kan je nog meer doen voor en leren over gezond presteren?

DE TRAINER

De trainer van deze workshop is deskundig op het gebied van eetproblematiek en kent de achterliggende psychologische mechanismen. Zij leert jou hoe je paardensporters met eetproblemen hierin kunt begeleiden. De trainer is actief in de paardensport en heeft dus voldoende paardensport specifieke kennis.

START NU

De online workshop staat gepland op dinsdag 20 juni 2023 om 20.00 uur. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers en er zijn 35 licentiepunten te verdienen door deel te nemen aan de workshop. Ook hebben we een speciale aanbieding voor de early birds! Schrijf je in tot en met woensdag 31 mei 2023 en profiteer van de €15 euro korting op de workshop.
Let op: Vol is vol!

Heb je, naast deelnemen aan onze online training, behoefte aan persoonlijke begeleiding? (W)eet wat je doet heeft een groot aanbod trainingen over eetproblematiek in sport voor sporters, trainers, ouders van sporters en bestuur/organisatie van sportclubs/verenigingen.

Inschrijfformulier online training voor trainers en staf in de paardensport

Optie(Vereist)
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Betaalmethode