Sporten is nu eenmaal leuker als je weet wat je nodig hebt en voor jou het beste werkt!

Trainer

Anouk van den Berg

Hoi! Mijn naam is Anouk van den Berg. Ik ben ontwikkelingspsycholoog en SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. Sinds 2014 heb ik mijn eigen sportpsychologiepraktijk MOOOST. Ik begeleid sporters, sportouders en jeugdtrainers. Met als doel: kinderen en jongeren die met plezier en zelfvertrouwen hun sport beoefenen.

Naast dat ik sporters mentale vaardigheden aanleer om met de vele uitdagingen die bij sport horen om te kunnen gaan, help ik sporters om zichzelf beter te leren kennen. Sporten is nu eenmaal leuker als je weet wat je nodig hebt en voor jou het beste werkt. Dat geldt natuurlijk ook op het gebied van voeding, rust en (mentaal) herstel.

Op mijn zevende ben ik begonnen met tennis. Twintig jaar heb ik met veel plezier getraind en wedstrijden gespeeld. Al die tijd was sportpsychologie voor mij en mijn trainers onbekend terrein. Jammer, denk ik nu nog wel eens. Kennis over de mentale kant van tennis had mij veel kunnen brengen. Zo had ik emoties en gedachten beter kunnen plaatsen. En had ik milder naar mezelf kunnen zijn tijdens een vormdip of na een teleurstellend resultaat.

Na een pauze van 10 jaar heb ik in 2020 mijn racket weer opgepakt. Ik ben herenigd met mijn jeugdliefde. Op de dag dat ik ’s avonds een balletje ga slaan, voel ik ’s morgens al die opwinding: vandaag mag ik weer! Eenmaal op de baan kan ik al het andere achter mij laten en is er alleen nog maar dat gele balletje. Ik gun het iedereen om op deze manier van sport te kunnen genieten.

Voor (W)eet wat je doet heb ik één van de drie oudermodules ontwikkeld. In deze workshop leren ouders hoe ze hun zoon of dochter op een positieve manier kunnen ondersteunen bij hun sport. Ze krijgen tips en advies hoe ze hun kind kunnen helpen bij antwoord op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Wanneer een sporter dat weet, heeft hij een stevig fundament voor een robuust zelfvertrouwen dat tegen een stootje kan.

Als (W)eet wat je doet-trainer verzorg ik deze workshop online of op locatie.