Af en toe een frikandel speciaal hoort ook bij topsport. Zo ben ik ook derde geworden van de wereld.

trainer

Carola Minkels

Ik ben Carola Minkels en bij ‘(W)eet wat je doet’ geef ik ‘(W)eet’-trainingen. Daarnaast ben ik bezig met een promotietraject over motorisch leren bij de VU in Amsterdam in samenwerking met InnoSportLab de Tongelreep. Iets wat super goed aansluit bij mijn rol als acrogymtrainster. 

Als klein kind bleek al snel dat ik een elastiekje was en gevoel had voor bewegen. De peutergym juf stuurde mij daarom door naar de turnles. Echter vond ik de acrogymnasten die tegelijktijdig trainden met ons als turnsters in de zaal veel interessanter en maakte ik al snel de overstap van turnen naar acrogym. Wat begon als een hobby met 2 uur in de week trainen, groeide al snel uit naar een passie waarvoor ik wel 20 uur in de acrogymhal te vinden was. Mijn doel was om steeds beter en beter te worden en uiteindelijk een keer op een EK of WK te staan. En dit lukte!! In 2016 werd ik zelfs derde op het WK acrogym in China. Iets wat ik van tevoren nooit had verwacht ooit te kunnen behalen.  

Echter zat er ook een keerzijde aan dit harde trainen en succes, zoals het obsessief bezig zijn met je lichaam en gewicht. Toen ik op het hoogste niveau acro beoefende, bestond het ideale plaatje van een dunne, gespierde en sierlijke gymnast. Vanuit de omgeving werd er dan ook druk uitgeoefend om in dit ideale plaatje te passen. Gelukkig heeft dit bij mij nooit geresulteerd in verstoord eetgedrag, maar ik heb wel gezien dat het bij andere sporters goed mis kon gaan… 

Tegenwoordig ben ik gestopt met acrogym en geef ik les om mijn enthousiasme voor de sport over te brengen op aanstormende talenten. Hierbij staat plezier en een veilig en gezond sportklimaat centraal. Want af en toe een frikandel speciaal hoort ook bij topsport. Zo ben ik ook derde geworden van de wereld. Deze visie hoop ik over te brengen als ‘(W)eet’-trainer aan andere (top)sporters, coaches, ouders en belangstellenden.