‘De sportwereld schreeuwt stilletjes om aandacht voor dit onderwerp en het WWJD-programma is hier een prachtig antwoord op.’

Tekstschrijver

Charlotte Sederel

Ik ben Charlotte en heb de teksten voor deze website geschreven. Ik heb een praktijk voor intuïtieve massage en ga er momenteel vol voor om mensen hun eigen lichaam weer op een positieve manier te laten ervaren. Dit is voor veel mensen namelijk niet vanzelfsprekend en ook voor mij is het een zoektocht geweest. Tussen mijn 18e en 24ste heb ik geworsteld met boulimia. Hoewel ik nog steeds niet altijd beste vrienden ben met mijn spiegelbeeld kan ik nu wel zeggen dat mijn kijk op mezelf en op mijn lichaam enorm, ten positieve is veranderd. Ik voel me vrijer en ben blij met wie ik ben.

Wat mij heeft geholpen? Verschillende therapieën en processen die allemaal hun functie hebben gehad. In eerste instantie was het belangrijk dat ik erover leerde praten. Dat waar ik me zo voor schaamde juist te gaan delen met anderen en ook luisteren naar de verhalen van anderen. Dit liet me zien dat er ont-zet-tend veel mensen dezelfde soort mechanismes rondlopen. Als het niet met eten is, dan wel met verslaving of iets anders. And that’s okay! Ik leerde me er niet meer voor te schamen maar hierin juist de verbinding met anderen te vinden. En wat me uiteindelijk echt veel heeft gebracht is lichaamswerk: ik mocht het contact met mijn lijf, met de grenzen die het aangeeft en met mijn intuïtie weer herontdekken. Massage- en haptotherapie hebben hier een belangrijke functie in gehad. Een belangrijke reden waarom ik daar nu zo dolenthousiast over ben.

Ik draag het WWJD-programma echt een onwijs warm hart toe. De sportwereld schreeuwt stilletjes om aandacht voor dit onderwerp en het WWJD-programma is hier een prachtig antwoord op. Topatleten, trainers en coaches worden geleerd hoe ze topprestatie kunnen neerzetten waarbij ze het contact met zichzelf behouden en zich goed voelen over zichzelf. Dat gun ik iedere sporter!