ik wil bijdragen dat eetproblematiek in de sport minder taboe wordt!

trainer / tekstschrijver socials

Eva van de Rijt

Mijn naam is Eva van de Rijt en ik ben psychomotorisch therapeut bij de organisatie Reinaerde. Daarnaast werk ik bij (W)EET WAT JE DOET, waar ik met veel plezier bijdraag aan het vergroten van bewustzijn rond eetstoornissen in de (top)sport. Wat ik vooral waardeer aan (W)EET WAT JE DOET is onze preventieve aanpak.

Van jongs af aan heb ik veel tijd en energie gestoken in sport. Momenteel speel ik nog steeds met plezier voetbal en vind ik het leuk om nieuwe sporten uit te proberen, zoals squash en skeeleren. Ik heb zowel de master Human Movement Science aan de Vrije Universiteit als de master Psychomotorische Therapie aan Hogeschool Windesheim afgerond. Tijdens mijn studieperiode realiseerde ik me dat geest en lichaam onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Elk mens, zo dus ook een (top)sporter, kan niet duurzaam optimaal presteren als hij of zij zich niet goed voelt. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat een gezonde geest net zo belangrijk is als een gezond lichaam. Desalniettemin blijkt dat eetproblemen vaak nog onderbelicht of taboe zijn in de (sport)wereld.

Samen met Carola heb ik de social media van (W)EET WAT JE DOET vormgegeven, en ik zal dit de komende tijd met veel plezier en energie voortzetten, nu samen met Yuki. We streven ernaar om via verschillende platforms aandacht te vestigen op het voorkomen van eetstoornissen in de sportwereld en op een toegankelijke manier informatie te verstrekken, zodat dit onderwerp in de toekomst minder taboe wordt, sporters preventief geholpen kunnen worden en zowel sporters, coaches als ouders hun ervaringen durven te delen. Daarnaast ondersteun ik samen met Yuki Karin bij administratieve taken! ErgĀ gevarieerdĀ dus!

In 2024 ben ik officieel secretaris in het bestuur van (W)EET WAT JE DOET geworden.