ik wil bijdragen dat eetproblematiek in de sport minder taboe wordt!

trainer / tekstschrijver socials

Eva van de Rijt

Ik ben Eva van de Rijt en in de afrondende fase van mijn master Human Movement Science aan de Vrije Universiteit. Naast dat ik actief ben bij ‘(W)eet wat je doet’, ben ik sinds kort werkzaam als psychomotorisch therapeut en gestart met de deeltijdmaster psychomotorische therapie in Zwolle.

Ik heb sinds kinds af aan al veel tijd en energie gestopt in sporten en speel momenteel nog steeds met plezier voetbal, squash ik vrijwel wekelijks en skeeler zo nu en dan een grote ronde in de buurt van Amsterdam. Tijdens mijn studieperiode ben ik tot de constatering gekomen dat geest en lichaam onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ieder mens, dus ook een (top)sporter, kan lichamelijk niet duurzaam optimaal presteren wanneer diegene niet lekker in zijn vel zit. Uit ervaring kan ik zeggen dat een gezonde geest net zo belangrijk is als een gezond lichaam. Desondanks blijkt dat eetproblemen een onderwerp blijft dat vaak nog onderbelicht of taboe is in de (sport)wereld.

Samen met Carola heb ik de social media van ‘(W)eet wat je doet’ vormgegeven en dit blijven we de komende tijd met veel plezier en energie doen. We proberen via verschillende platformen aandacht te krijgen voor eetproblematieken in de sportwereld en op een laagdrempelige wijze informatie te verstrekken, zodat in de toekomst het onderwerp minder taboe wordt, sporters preventief geholpen kunnen worden en zowel sporter, trainer, als ouder problemen vroegtijdig durven te delen.