“Zonder voldoende voeding en herstel ren je jezelf voorbij.”

actrice promofilm

Eva van Ee

Ik ben Eva van Ee. Sinds 2014 run ik mijn eigen bedrijf op het gebied van voeding en sport. Als geen ander kan ik het belang van voeding onderschrijven. Maar ook van een balans vinden tussen sporten en herstel. Dat kan soms even puzzelen zijn.

Als kind heb ik jarenlang atletiek gedaan en daarna heb ik vele survivalruns gelopen en tegenwoordig doe ik obstacle course racing. In 2019 ben ik Wereld Kampioen geworden in de leeftijdscategorie 18-24 op de Spartan World Championships in Sparta. Topsport op jonge leeftijd heeft een grote rol gespeeld in het vormen van mij als persoon. Anderen omschrijven mij als iemand met doorzettingsvermogen, ambitie en discipline. Ik heb tijden gekend dat ik té veel wilde en dacht dat harder trainen tot meer succes zou leiden. Maar dat bleek niet waar, ik struggelde met blessures en kwam alsmaar niet verder. Gelukkig raakte ik in gesprek met Karin die mij deed inzien dat voldoende rust een noodzakelijk onderdeel is van je training. ‘Less is juist more’. Hierdoor hervond ik mijn evenwicht en kon ik mij succesvol storten op mijn nieuwe liefde voor Spartan en Strong Viking wedstrijden. Ik ga nu voor kwaliteit!

Het (w)eetwatjedoet programma is een complete training waar iedere sporter van kan profiteren. Je leert er wat nodig is om gezond te presteren. Get healthy together! is een belangrijk motto in mijn praktijk Bybetter. Dat past ook goed bij het (w)eet-project. Daarom besloot ik om een bijdrage aan het project te willen leveren door mee te werken als actrice in de promofilm van het project ‘Don’t Run’. Ook al ken ik eetproblematiek niet uit eigen ervaring, als topsporter en sportdiëtiste weet ik natuurlijk wel dat je altijd de grens opzoekt en er soms overheen gaat. Zonder voldoende voeding en herstel ren je jezelf voorbij!