‘Het is mijn missie om een optimale prestatieomgeving en een veilig, gezond en inclusief (top)sportklimaat te stimuleren.’

Oprichter / trainer

Karin de Bruin

Sinds 2000 werk ik in de sportpsychologie en houd ik me bezig met mentale training van topsporters, dansers en performers, of coaching en behandeling bij dieperliggende problematiek, zoals eetstoornissen. Het ondersteunen van mensen in hun ontwikkeling en samen werken aan het maximale uit jezelf halen is wat mij hierbij drijft. Mijn missie is het stimuleren van een optimale prestatieomgeving en een veilig, gezond en inclusief (top)sportklimaat. Helaas is topsport nog té vaak een omgeving die negatief bijdraagt aan het ontstaan, verergeren of in stand houden van eetproblematiek.

Al vanaf de start van mijn loopbaan, heb ik mij verdiept in eetstoornissen in sport en dans, en heb ik velen een eenzame en zware strijd zien leveren en intens zien worstelen met deze verborgen tegenstander. Met het (w)eetwatjedoet project wil ik graag een substantiële en structurele bijdrage leveren om eetproblemen in de sportwereld te voorkómen of vroegtijdig te signaleren. In 2018 heb ik hiervoor de Sportinnovatorprijs gewonnen en werk ik met mijn team en externe partijen zoals Buro Puur aan een trainingsprogramma voor sporters, coaches, staf en ouders aan de preventie van eetstoornissen in topsport en dans. Dit project is een langgekoesterde wens van mij waarmee ik sporters en dansers en hun omgeving wil ondersteunen. Gezond presteren kun je écht leren.  

Om nog meer mensen te bereiken met onze boodschap en trainingen, heb ik in 2024 de stap gezet om van project een Stichting te worden. Sinds 7 februari 2024 is dit een heuglijk feit. In 2024 ben ik voorzitter in het bestuur van de Stichting geworden.