Stagiair

Marinke Kerkhoff

Hoi! Ik ben Marinke, en ik zit in de afrondende fase van mijn master Sport Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn laatste studiepunten mag ik inzetten voor (W)EET WAT JE DOET!

Mijn hoofdtaak is het in kaart brengen van de succes- en faalfactoren van preventieprogramma’s binnen de sport en dans.

Zelf weet ik helaas hoe het is om een eetstoornis te hebben. Die ontwikkelde ik al op jonge leeftijd, zo rond mijn 14e. Ik heb geen achtergrond in de topsport en het is bij mij ook niet ontstaan vanuit een sport, maar sporten werd wel steeds belangrijker voor me. Zowel als uitlaatklep, als ook vanuit beweegdrang, om calorie├źn te verbranden en een afgetraind lichaam te hebben. Na jarenlang veel hardlopen, sportscholen en blessures, ontdekte ik de wielersport. Juist die sport heeft me geholpen om een gezondere relatie met eten en mijn lichaam te ontwikkelen! Mijn focus kwam steeds meer te liggen op wat mijn lichaam kan dan op hoe het eruit ziet, en ik leerde dat ik met voldoende brandstof niet alleen een stuk harder en langer kan fietsen, maar ook nog eens veel meer van ging genieten.

En dat gun ik natuurlijk iedereen. Helaas valt er op dat vlak nog een wereld te winnen, zie ik als ik om me heen kijk. Daarom is het fantastisch dat (W)EET WAT JE DOET bestaat, en ben ik erg blij dat ik mijn steentje bij kan gaan dragen!