Als professional binnen de sport gun ik het elke sporter om de relatie met eten gezond te houden

Trainer

Marleen Boerboom

Ik ben Marleen, sportdiëtist en bewegingswetenschapper en ik wil mij bij (W)eetwatjedoet gaan inzetten om eetproblematiek in de sport bespreekbaar te maken en een steentje bij te dragen aan de preventie ervan.

Zelf heb ik tijdens mijn studie op nationaal niveau geroeid en ben ik er hierdoor achter gekomen hoe belangrijk voeding is voor een sporter. Ik was een typische zwicht (ik viel tussen beide gewichtscategorieën in). Ik moest ervoor zorgen dat ik kon inwegen voor licht of zorgen dat ik sterk genoeg was voor de open gewichtsklasse. Hiermee werd mij ook al snel duidelijk wat er allemaal mis kan gaan in dit proces en hoe makkelijk en onschuldig verstoord eetgedrag kan ontstaan. Mijn interesse voor sportvoeding is mede hierdoor ontstaan.  

Als professional binnen de sport gun ik het elke sporter om de relatie met eten gezond te houden. Binnen (W)eetwatjedoet ga ik me inzetten om dit in de bestaande WEET-training voor sporters te helpen realiseren.  Ook ga ik voedingslessen ontwikkelen voor zowel sporters, als trainers en ouders. Ik kijk ernaar uit om jou eventueel te zien bij een volgende training!