Trainer

Shalina Groenveld

Ex-turnster, leefstijlcoach, bodybuilder, yogadocent, leerkracht basisonderwijs en gymdocent.

Van 1992 tot 2004 heb ik aan topturnen gedaan. Nadat ik stopte heb ik vele psychische en lichamelijke klachten gehad. Na mijn studie werd ik leerkracht in het basis onderwijs, omdat ik pestgedrag wilde aanpakken en ik de ontwikkeling van kinderen en de mens interessant vind. In 2022 werd ik naast yogadocent ook leefstijlcoach, omdat voeding en gedrag mij interesseerde. Nadat ik moeder werd in 2016 en 2019 was ik ook gefascineerd door de opvoeding. We worden wie we denken te zijn en wat we leren van onze opvoeders en omgeving. Het mensbeeld fascineerde mij. Als leerkracht, leefstijlcoach, moeder en sporter ervaarde ik dat we onze kinderen (en mensen om ons heen) kunnen beïnvloeden met wat wij geloven en zeggen over de wereld en ons mensbeeld. Door veel positiviteit en (zelf) liefde kunnen we meer bereiken dan we denken.

Nadat ik in 2021 als body builder op een podium stond ben ik veel gaan nadenken over voeding, beweging en het lichaam. Wat heeft een mens nu echt nodig om goed te kunnen presteren? En wat is normaal?

Ik ben dankbaar dat ik bij mag dragen aan het (W)eet wat je doet project. Dat er zoveel mooie talenten op de wereld zijn die we kunnen voeden door positieve gewoontes en gedachtes. Door lichamelijke en mentale kennis en steun kunnen we meer bereiken.

Ik wens dat ik (top)sporters kan leren dat het belangrijk is dat je goed eet en eet met plezier en met een doel. Dat je energie nodig hebt om goed te kunnen presteren en tevreden kan zijn met jezelf en de resultaten die je haalt. Dat heel veel voedings- en prestatieproblemen voortkomen uit de (negatieve) gedachtes die we hebben over voeding en gezondheid (en over onszelf). Laten we met zijn allen leren dat voeding onze brandstof is die ons verder kan helpen om goed en blij te kunnen presteren.

Als leefstijlcoach wens ik dat ik ouders (en kinderen) kan helpen in een positieve ontwikkeling naar meer (zelf)liefde en zelfvertrouwen in het leven te staan en te presteren met plezier.