Ik heb in mijn naaste omgeving van dichtbij gezien wat de impact kan zijn van verstoord eetgedrag en eetstoornissen.

trainer

Simone de Lange

Mijn naam is Simone en ik ben in 2020 afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Als (W)eet wat je doet trainer houd ik mij vooral bezig met het aspect voeding voor de sporters.

Ik heb het altijd al interessant gevonden wat het effect van voeding op het lichaam is. Hierdoor ben ik de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek gaan volgen. Tijdens mijn opleiding heb ik mijn afstudeeropdracht geschreven onder begeleiding van Karin voor het (W)eet wat je doet-project. Ik heb in mijn naaste omgeving van dichtbij gezien wat de impact kan zijn van verstoord eetgedrag en eetstoornissen. Voorkomen is beter dan genezen en ik vind het mooi om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan de preventie voor eetstoornissen binnen de (top)sport.

Naast voeding heb ik een passie voor sport en doe ik aan zowel Crossfit als Obstacle Course Racing. Voor dat laatste heb ik in 2019 Spartan Races gelopen in zowel binnen- als buitenland. Net als voor alle andere sporten, is een goede voeding hierbij van belang voor optimale prestaties en herstel. In de toekomst wil ik mij verder verdiepen in sportdiëtetiek om sporters hierin nog beter advies te kunnen geven.