Tekstschrijver socials

Yuki Shibata

Ik ben Yuki, student bachelor psychologie en bij (W)eet Wat Je Doet betrokken als tekstschrijver voor de onze Social Media kanalen. Momenteel werk ik aan de website van Karin “Eetproblemen in de sport” om deze van een update te voorzien. Naast mijn werkzaamheden bij Karin zit ik ook in het social media team van (W)eet wat je doet waarmee we minstens één keer per week een relevante post plaatsen op onze social media kanalen.

Naast de studie en stage ben ik ook al enige tijd werkzaam bij de Nationale Opera en Ballet waar ik het al jaren naar haar mijn zin heb. Ook sport ik graag naast de studie. Ooit ben ik begonnen met paardrijden en op mijn twaalfde begon ik met basketbal bij BV Lely (tegenwoordig BC Apollo) in Amsterdam en Hoofddorp. Na 10 jaar nam ik afscheid van basketbal en korte tijd was ik regelmatig te vinden in een crossfit gym. Nu ga ik graag naar de sport- en boksschool.

Helaas is eetproblematiek geen onbekend onderwerp voor mij. Ik maak(te) het van heel dichtbij mee op de werkvloer en op de sportclubs. Ik vind het van belang dat de trainers en coaches goed ingelicht worden over dit onderwerp, maar dat ook ouders en jonge sporters de juiste begeleiding krijgen om gebalanceerd te eten en te sporten.
Ik hoop hier bij (W)eet wat je veel te leren over de aanpak en preventie van eetproblematiek en door mee te werken aan verschillende projecten ook een steentje bij te kunnen dragen aan een veiliger sportklimaat.

In 2024 ben ik algemeen bestuurslid in het bestuur van de Stichting geworden.